Людям з порушення зору Звичайна версія

Через рішення КААС майже 26 тис. вкладників «Златобанку» не зможуть отримати свої гарантовані відшкодування

27.10.2017

ПРЕС-РЕЛІЗ

Через рішення Київського апеляційного адміністративного суду кошти в межах гарантованої суми відшкодування не зможуть отримати 25,79 тис. вкладників на суму понад 24 млн грн.

Разом з цим, Фонд загалом виплатив коштів майже 14 тис. вкладникам на загальну суму понад близько 825 млн грн. Таким судовим рішенням суд фактично стверджує про безпідставність набуття коштів вкладниками ПАТ «Златобанк».

Нагадаємо, що Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 14 липня 2017 року в справі №826/2184/17 визнано протиправними рішення Національного банку України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб щодо виведення з ринку ПАТ «Златобанк».

25 жовтня 2017 року Київський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційні скарги НБУ, Фонду гарантування та ПАТ «Златобанк» і, відповідно, рішення вступило в законну силу.

В результаті такого судового рішення фактично заблоковано роботу банку, зупинено виплати коштів вкладникам, продаж активів банку та розрахунки з кредиторами.

Крім того, станом на 1 жовтня 2017 року є не задоволеними вимоги кредиторів банку на загальну суму більше 5,6 млрд грн, в тому числі на 1,8 млрд грн. – вкладники, у яких сума депозиту перевищувала гарантовану суму.

Кредитори банку позбавлені можливості задоволення своїх кредиторських вимог в результаті такого судового рішення.

Наразі Фондом очікується повний текст судового рішення Київського апеляційного адміністративного суду, після чого в обов’язковому порядку буде подано касаційну скаргу.