Людям з порушення зору Звичайна версія

Виплати гарантованих сум вкладникам колишніх «зомбі»-банків «КАПІТАЛ» і «ЗЛАТОБАНК» буде відновлено з 19 березня

17.03.2021

ПРЕСРЕЛІЗ  

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжить виплачувати відшкодування вкладникам ПАТ «ЗЛАТОБАНК» і ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ» в межах гарантованої суми 200 тисяч гривень. Це стало можливим завдяки відновленню Фондом контролю над банками та продовженню процедури їх ліквідації. Виплати гарантованого відшкодування за договорами банківських вкладів і рахунків (у тому числі карткових) буде поновлено з 19 березня 2021 року.

Вкладники можуть швидко та зручно отримати свої гроші через будь-яке відділення кожного з банків-агентів Фонду, які приєднались до автоматизованої системи виплат. З їх переліком можна ознайомитися тут. Для отримання коштів вкладникам необхідно звернутися до одного із банків-агентів Фонду з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу, та ідентифікаційним номером. Більше інформації — на сайті Фонду для вкладників банку «КАПІТАЛ» і «ЗЛАТОБАНКУ».

Фонд уже виплатив вкладникам «ЗЛАТОБАНКУ» 826,3 млн грн, що становить 96,5% від загальної суми гарантованого відшкодування (856,3 млн грн). Вкладники банку «КАПІТАЛ» отримали вже 324,5 млн грн, що складає 87,5 % від загальної суми гарантованих виплат (370,9 млн грн).

Нагадаємо: 2 лютого 2021 року Фонд після тривалої боротьби відновив контроль над «ЗЛАТОБАНКОМ», який перебував за межами правового поля у статусі «зомбі»-банку. А 12 лютого 2021 року Фонд узяв під контроль «зомбі»-банк «КАПІТАЛ», після майже двох років судових тяганин. Всупереч шаленій протидії колишніх власників неплатоспроможні банки вдалося повернути у правову площину та продовжити процедуру їх ліквідації на виконання так званого «банківського» Закону України №590. Це дасть можливість Фонду відновити розрахунки з вкладниками та кредиторами цих банків.

Додамо, що під час перебування банку «КАПІТАЛ» та «ЗЛАТОБАНКУ» за межами правового поля Фонд не міг контролювати збереження їх активів. У разі виявлення фактів виведення активів у цей період, Фонд спрямує відповідні позови до суду.