Людям з порушення зору Звичайна версія

Кредит «Златобанку», що перебуває у заставі НБУ, виставлено на продаж

14.09.2023

ПРЕСРЕЛІЗ     

29 вересня у системі Прозорро.Продажі відбудеться аукціон з продажу активів АТ «Златобанк» – право вимоги за кредитом юридичної особи, який перебуває у заставі Національного банку України.

Компанія-позичальник не перебуває у процесі припинення, зареєстрована у м. Стрий, що на Львівщині, веде діяльність у сфері виробництва машин і устаткування спеціального призначення, спеціалізується на будуванні нових бурових установок та модернізації існуючих, проектуванні та виготовленні комплектуючих до них. Позичальник є виробничим підрозділом компанії, що розташована в Лондоні (Велика Британія).

Загальна заборгованість за кредитом на початок серпня 2023 року склала 198,4 млн грн, а термін прострочки виконання зобов’язань за договором – понад 8 років (3045 днів).

При цьому заставою за кредитом оформлено нерухомість – нежитлові будівлі та споруди – загальною площею понад 58,8 тис. кв.м. Зокрема: будівлі заводу, ремонтного цеху з побутовими приміщеннями та крановою спорудою, цех ремонту дизелів, будівля для гальваніки, будівля столярного цеху, складальний цех, малярний цех, побутові приміщення тощо. А також – майнові права на частку 99,999% в статутному капіталі. Повний перелік майна, переданого у забезпечення виконання зобов’язань за договором, наведений у публічному паспорті активу – за посиланням.

Звертаємо увагу, що на продаж виставлено право вимоги за кредитом, а не заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів, зокрема шляхом звернення стягнення на заставне майно, в тому числі у судовому порядку.

Торги відбудуться за голландською моделлю аукціону 29 вересня, яка передбачає поетапне зниження ціни, а після того як один із учасників зупинить зниження, усі зареєстровані учасники мають змогу запропонувати вищу ціну.

Участь в аукціоні можуть узяти як юридичні так і фізичні особи, окрім позичальників та поручителів за кредитом, громадян російської федерації, юридичних осіб, створених та зареєстрованих відповідно до законодавства російської федерації, або осіб, пов'язаних з державою-агресором.

Стартова ціна продажу – 198,4 млн грн, що відповідає загальній заборгованості за договором.  

Умови участі у торгах – за посиланням.