Людям з порушення зору Звичайна версія

Сума успішних аукціонів з продажу активів банків, що ліквідуються, у листопаді склала 49,4 млн грн

ПРЕСРЕЛІЗ   

У листопаді у системі Прозорро.Продажі відбулося 37 успішних аукціонів з продажу активів 8 банків, що ліквідуються Фондом гарантування вкладів. Сума успішних торгів склала майже 49,4 млн грн. І понад 70% суми – 36,3 млн грн – результати продажу об’єктів нерухомості, які перебували на балансі банків, що ліквідуються.

Статистика успішних аукціонів за підсумками місяця у розрізі банків має такий вигляд:

  • ПАТ «Промінвестбанк» – 18,7 млн грн;
  • АТ «Мегабанк» – 12,5 млн грн;
  • АТ «КБ «ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ» – 10,2 млн грн;
  • АТ «Айбокс банк» - 7,7 млн грн;
  • АТ «МР БАНК», АТ «БАНК СІЧ», ПАТ «АКБ «КАПІТАЛ», ПАТ «ЗЛАТОБАНК» - 0,3 млн грн.

На сьогодні, за результатами успішних аукціонів листопада, отримано оплату за 15 лотів на суму 14,7 млн грн. Кошти за решту 22 лоти, на суму 34,7 млн грн, очікуються. У разі відмови переможця аукціону перерахувати кошти за лот, він втрачає гарантійний внесок, а право придбати активи переходить наступному учаснику аукціону, якщо такий був. 

Нагадаємо, кошти, одержані від продажу активів, спрямовуються на розрахунки з кредиторами банків, що ліквідуються.

Аукціони з продажу активів відбуваються в електронній системі Прозорро.Продажі. Кожен охочий може взяти участь у торгах, окрім позичальників і поручителів за кредитом, що виставлений на торги, а також російської федерації або осіб, пов'язаних з державою-агресором. Переможцем аукціону стає учасник, який запропонує найвищу ціну за лот.

Детальна інформація про заплановані торги та результати продажу активів розміщена на сайті Фонду в розділі «Продаж активів».